Faina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se strange in forma de sfera, se
Faina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se strange in forma de sfera, se acopera si se pune la frigider, aproximativ 30 de minute. Se freaca apoi untul, se da prin faina si se lasa putin la frigider. Aluatul se intinde , iar in mijlocul lui se intinde untul. Se impacheteaza si se intinde aluatul de 4 ori, la intervale de 20-30 de minute, timp in care va sta la frigider. Foietajul obtinut se coace in cuptorul incins 20-25 de minute, pana se rumeneste.
Alte retete culinare:
Cozonac moldovenesc
Aluat frantuzesc
Cornulete cu rahat
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii