Aluat pentru rulade si pateuri

Pentru pateuri se amesteca faina, smantana, 60 gr unt si sarea si se prepara o coca. Restul de unt se foloseste la ungerea foii, care mai apoi se imp

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr smantana
  • 160 gr unt
  • 180 gr faina
  • sare

Mod de preparare

Pentru pateuri se amesteca faina, smantana, 60 gr unt si sarea si se prepara o coca. Restul de unt se foloseste la ungerea foii, care mai apoi se impatureste si se pune la rece. Se repeta de doua ori operatia, dupa care se intinde o foaie de jumatate de cm grosime, care se umple cu compozitia dorita in pateuri.

Pentru rulada se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se pune la rece pentru cateva zeci de minute. Se umple rulada cu orice fel de umplutura.


Se servesc reci.

Alte retete culinare:

Papanasi fierti

Chec pufos

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori