Se framanta bine faina cu uleiul, sarea si apa calda pana cand se obtine un aluat elastic si nu se lipeste. Se presara faina pe o planseta, se strang
Se framanta bine faina cu uleiul, sarea si apa calda pana cand se obtine un aluat elastic si nu se lipeste. Se presara faina pe o planseta, se strange aluatul ca o minge si se acopera cu un vas fierbinte. Se lasa asa 15 minute. Se intinde apoi o fata de masa curata pe o masa, se presara cu faina, se asaza aluatul in mijloc si se intinde foarte subtire cu sucitorul. Marginile foii ramase mai groase se rup si se indeparteaza. Se lasa apoi foaia sa se usuce, iar intre timp se stropeste cu unt. cand s-a uscat usor, cat sa se poata rula, se pune deasupra umplutura si se ruleaza. Se taie in rulouri de marimea unei tavi si se pun la copt, in cuptorul cald.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete:
Aluat frantuzesc
Placinta cu dovleac
Papanasi fierti
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii