Se amesteca sare si praful de copt cu faina, untul taiat in bucatele, galbenusurile si apa cata absoarbe faina. Se framanta bine, apoi se lasa aluatu
Se amesteca sare si praful de copt cu faina, untul taiat in bucatele, galbenusurile si apa cata absoarbe faina. Se framanta bine, apoi se lasa aluatul sa se odihneasca o ora si se imparte in 20-25 de bucati egale, care se pun in forme de tarte, captusint cu aluat interiorul acestora. Inainte de a se pune in cuptor, se inteapa aluatul din loc in loc si se pune peste fiecare aluat o pungulita de hartie alba cu boabe uscate de porumb sau fasole.
Aluatul acesta poate fi pastrat la rece mai mult timp, iar pentru umplutura puteti folosi orice compozitie dulce sau sarata. Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Ciocolata de casa Tiramisu

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii