Se amesteca sare si praful de copt cu faina, untul taiat in bucatele, galbenusurile si apa cata absoarbe faina. Se framanta bine, apoi se lasa aluatu
Se amesteca sare si praful de copt cu faina, untul taiat in bucatele, galbenusurile si apa cata absoarbe faina. Se framanta bine, apoi se lasa aluatul sa se odihneasca o ora si se imparte in 20-25 de bucati egale, care se pun in forme de tarte, captusint cu aluat interiorul acestora. Inainte de a se pune in cuptor, se inteapa aluatul din loc in loc si se pune peste fiecare aluat o pungulita de hartie alba cu boabe uscate de porumb sau fasole.
Aluatul acesta poate fi pastrat la rece mai mult timp, iar pentru umplutura puteti folosi orice compozitie dulce sau sarata. Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Ciocolata de casa Tiramisu
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradDaca va place pestele si in mod deosebit somonul afumat atunci reteta este pentru voi....desigur il puteti inlocui si cu alt...
Briose aperitiv cu quinoa si somon afumatIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii