Aluat pentru tarte

Se amesteca sare si praful de copt cu faina, untul taiat in bucatele, galbenusurile si apa cata absoarbe faina. Se framanta bine, apoi se lasa aluatu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 1 jumatate lingurita sare
  • 1 jumatate lingurita praf de copt
  • apa

Mod de preparare

Se amesteca sare si praful de copt cu faina, untul taiat in bucatele, galbenusurile si apa cata absoarbe faina. Se framanta bine, apoi se lasa aluatul sa se odihneasca o ora si se imparte in 20-25 de bucati egale, care se pun in forme de tarte, captusint cu aluat interiorul acestora. Inainte de a se pune in cuptor, se inteapa aluatul din loc in loc si se pune peste fiecare aluat o pungulita de hartie alba cu boabe uscate de porumb sau fasole.


Aluatul acesta poate fi pastrat la rece mai mult timp, iar pentru umplutura puteti folosi orice compozitie dulce sau sarata. Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Ciocolata de casa Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc