Faina se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, apa, otetul si se framanta o coca potrivit de moale. Din aceasta se intinde o foaie de 1 cm grosime, se
Faina se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, apa, otetul si se framanta o coca potrivit de moale. Din aceasta se intinde o foaie de 1 cm grosime, se unge apoi cu margarina frecata spuma si se strange in patru, apoi se lasa sa se odihneasca cateva minute. Dupa aceea se intinde o foaie in care se fac 8 taieturi de la margini, lasand mijlocul netaiat. Aceste fasii de aluat se introc peste mijlocul foii una cate una fata in fata si se lasa in repaus 2 ore, apoi se intinde o foaie de 5 mm grosime. Aceasta se impatureste si se lasa la rece aproximativ 20 de minute. Se repeta operatia de 3 ori, apoi se taie coca in doua si se intind foile de marimea tavii. Se pune una dintre foi pe tava, se asaza deasupra umplutura dorita, se pune cea de-a doua foaie peste umplutura, dupa care se lipesc marginile si se unge cu ulei deasupra. Se introduce in cuptor tava, la copt.
Se serveste calda, taiata in patrate.
Alte retete:
Placinta de dovleac
Placinta cu mere
Ciocolata de casa
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii