Aluat rapid pentru placinta cu branza

Se framanta un aluat din faina, ulei, apa si otet. Se intinde cu sucitorul, o foaie subtire si rotunda si se unge cu margarina. Se fac apoi 8 taietur

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 200-300 gr margarina

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, ulei, apa si otet. Se intinde cu sucitorul, o foaie subtire si rotunda si se unge cu margarina. Se fac apoi 8 taieturi radiale, lasand in mijloc un disc de diametrul de jumatate fata de cel al discului initial, netaiat. Se intoarce fiecare portiune peste cercul din mijlocul foii, peste partea opusa. Se lasa apoi coca in repaus 1-2 ore la frigider. Se intinde apoi cu sucitorul o foaie de grasimea de 5-6 mm, se impatura in trei, exact ca la aluatul frantuzesc, dupa care se intinde o foaie subtire, mai mare, de 2 ori decat tava si se sectioneaza in doua. Se aseaza prima foaie pe tava, se pune umplutura dorita si se acopera cu cea de-a doua foaie, marginile lipindu-le cu degetele, prin apasare usoara. Se unge pe deasupra foaia cu ulei sau unt topit si se coace placinta la cuptor.


Poate fi umpluta si cu altceva in afara de branza.Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori