Faina se amesteca cu uleiul si apa si se prepara un aluat, care se framanta foarte bine, ca pentru strudel. Margarina intarita din frigider se rade c
Faina se amesteca cu uleiul si apa si se prepara un aluat, care se framanta foarte bine, ca pentru strudel. Margarina intarita din frigider se rade cu cutitul, iar apoi se intinde o foaie din aluat si in mijloc se pune margarina. Se strang marginile foii peste margarina si se pune la rece pentru aproximativ 15 minute, apoi se ia aluatul, se pune sucitorul deasupra, peste el si se intinde, dupa care iar se strange si se repeta aceasta operatie de 3 ori. Intre timp se infierbanta cuptorul. Se intinde o foaie cu grosimea de 3-4 mm, se taie in patrate si se umplu cu branza sau carne. Se intoarce jumatate de patrat peste umplutura, apoi se apasa putin jur-imprejur, dar nu chiar pe margine in afara. Se pun patratele in tava si se coc la foc mare.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete:
Papanasi fierti
Chec pufos
Placinta de dovleac
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii