Aluatul saracului

Cu acest aluat al saracului, se poate face prajitura cu branza de vaci, cu mere si, daca nu se foloseste zahar, se poate face pizza.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml de iaurt
  • o lingurita de bicarbonat
  • 10 linguri de ulei
  • 100 g zahar
  • sare
  • mirodenii si
  • faina cat cuprinde
  • Prajitura cu branza se face din jumatate din aluatul de mai sus:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 2 galbenusuri si
  • 3 linguri de gris
  • Prajitura cu mere:
  • mere
  • gris sau pesmet
  • praf de scortisoara si
  • aprox. 150 g zahar.

Mod de preparare

Pentru aluatul saracului se framanta un aluat omogen si molicel din 250 ml de iaurt, o lingurita de bicarbonat, 10 linguri de ulei, 100 g zahar, sare, mirodenii si faina cat cuprinde, apoi se lasa sa stea o jumatate de ora. Cu acest aluat, se poate face prajitura cu branza de vaci, cu mere si, daca nu se foloseste zahar, se poate face pizza.
Prajitura cu branza se face din jumatate din aluatul de mai sus, 500 g branza de vaci, 150 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 100 g stafide, 2 galbenusuri si 3 linguri de gris. Se amesteca toate la un loc si se intind peste foaia pusa in tava; presaram putin gris, apoi se pune branza, presaram din nou deasupra gris si dam la cuptor. Dupa 25-30 de minute, o scoatem, punem 2 albusuri cu 8 linguri de zahar si lasam pana se usuca putin albusul.
Prajitura cu mere - merele se dau pe razatoare cu coaja cu tot. in tava unsa si pudrata cu faina se pune foaie din jumatate de aluat peste care presaram putin gris sau pesmet, apoi punem un strat cat mai gros de mere peste care presaram gris sau pesmet, praf de scortisoara si aprox. 150 g zahar, dupa preferinta. Se pune  cealalta foaie de aluat si o intepam cu furculita ca sa creasca uniform. Se coace  pana devine galben - aurie, apoi se presara cu zahar pudra si se taie rece.


Lasam prajiturile facute din aluatul saracului sa se recaeasca, iar apoi le putem servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata