Aluatul saracului

Cu acest aluat al saracului, se poate face prajitura cu branza de vaci, cu mere si, daca nu se foloseste zahar, se poate face pizza.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml de iaurt
  • o lingurita de bicarbonat
  • 10 linguri de ulei
  • 100 g zahar
  • sare
  • mirodenii si
  • faina cat cuprinde
  • Prajitura cu branza se face din jumatate din aluatul de mai sus:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 2 galbenusuri si
  • 3 linguri de gris
  • Prajitura cu mere:
  • mere
  • gris sau pesmet
  • praf de scortisoara si
  • aprox. 150 g zahar.

Mod de preparare

Pentru aluatul saracului se framanta un aluat omogen si molicel din 250 ml de iaurt, o lingurita de bicarbonat, 10 linguri de ulei, 100 g zahar, sare, mirodenii si faina cat cuprinde, apoi se lasa sa stea o jumatate de ora. Cu acest aluat, se poate face prajitura cu branza de vaci, cu mere si, daca nu se foloseste zahar, se poate face pizza.
Prajitura cu branza se face din jumatate din aluatul de mai sus, 500 g branza de vaci, 150 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 100 g stafide, 2 galbenusuri si 3 linguri de gris. Se amesteca toate la un loc si se intind peste foaia pusa in tava; presaram putin gris, apoi se pune branza, presaram din nou deasupra gris si dam la cuptor. Dupa 25-30 de minute, o scoatem, punem 2 albusuri cu 8 linguri de zahar si lasam pana se usuca putin albusul.
Prajitura cu mere - merele se dau pe razatoare cu coaja cu tot. in tava unsa si pudrata cu faina se pune foaie din jumatate de aluat peste care presaram putin gris sau pesmet, apoi punem un strat cat mai gros de mere peste care presaram gris sau pesmet, praf de scortisoara si aprox. 150 g zahar, dupa preferinta. Se pune  cealalta foaie de aluat si o intepam cu furculita ca sa creasca uniform. Se coace  pana devine galben - aurie, apoi se presara cu zahar pudra si se taie rece.


Lasam prajiturile facute din aluatul saracului sa se recaeasca, iar apoi le putem servi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu cirese
3
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Chiftele de cartofi cu dovlecel
4
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Prajitura cu visine
5
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine