Branzoaice gustoase

Pentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se framanta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 150 g untura
  • 1 pahar lapte
  • 50 g drojdie
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 g branza
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1
  • lingurita faina
  • sare
  • vanilie si
  • zahar dupa gust.

Mod de preparare

Pentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se framanta. Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga, turnat cu incetul, laptele in care s-a muiat drojdia, zaharul si sarea. Se framanta mai departe si cand aluatul nu se mai lipeste de vas, se da la o parte la rece, lasandu-l sa creasca incet circa trei ore. Se intinde foaia de aluat nu prea subtire se taie patrate de 6 — 9 cm, se pune deasupra cate o lingurita de umplutura, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasand usor cu degetul muiat in apa, ca sa se lipeasca, se ung cu ou si se dau la cuptor la foc bun. Umplutura: branza de vaca data prin sita se freaca cu un ou, faina, smantana, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust.


Branzoaicele se pot servi atat calde cat si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Ciorba de fasole in bol de paine
2
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Muffins cu lime si ciocolata alba
4
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Supa crema de broccoli, morcovi si cheddar
5
Supe de legume

Supa crema de broccoli, morcovi si cheddar

Supa crema de broccoli, morcovi si cheddar
Parteneri
Supa crema de morcovi
Bucataras.RO

Supa crema de morcovi

Reteta luata de la Simonica, tare buna  

Supa crema de morcovi
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia