Pentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se framanta.
Pentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se framanta. Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga, turnat cu incetul, laptele in care s-a muiat drojdia, zaharul si sarea. Se framanta mai departe si cand aluatul nu se mai lipeste de vas, se da la o parte la rece, lasandu-l sa creasca incet circa trei ore. Se intinde foaia de aluat nu prea subtire se taie patrate de 6 — 9 cm, se pune deasupra cate o lingurita de umplutura, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasand usor cu degetul muiat in apa, ca sa se lipeasca, se ung cu ou si se dau la cuptor la foc bun. Umplutura: branza de vaca data prin sita se freaca cu un ou, faina, smantana, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust.
Branzoaicele se pot servi atat calde cat si reci.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii