Pentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se framanta.
Pentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se framanta. Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga, turnat cu incetul, laptele in care s-a muiat drojdia, zaharul si sarea. Se framanta mai departe si cand aluatul nu se mai lipeste de vas, se da la o parte la rece, lasandu-l sa creasca incet circa trei ore. Se intinde foaia de aluat nu prea subtire se taie patrate de 6 — 9 cm, se pune deasupra cate o lingurita de umplutura, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasand usor cu degetul muiat in apa, ca sa se lipeasca, se ung cu ou si se dau la cuptor la foc bun. Umplutura: branza de vaca data prin sita se freaca cu un ou, faina, smantana, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust.
Branzoaicele se pot servi atat calde cat si reci.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii