Pentru cataiful delicios cu mere se curata merele, se taie felii foarte fine si se pun sa se macereze cu zahar si cu rom..
Pentru cataiful delicios cu mere se curata merele, se taie felii foarte fine si se pun sa se macereze cu zahar si cu rom. Se tin astfel o ora. Se fac taitei din doua oua, se prajesc in unt (v. cataif cu frisca). Se pun apoi jumatate din taitei intr-o tava dreptunghiulara, asezandu-i ca sa formeze un strat potrivit de gros. Deasupra se asaza merele, iar peste mere alt strat de taitei. Se toarna un sirop fierbinte facut din apa, zahar si vanilie. Se da la cuptor sa se rumeneasca frumos. Cand siropul a scazut complet, se da la o parte, se taie dupa dorinta si se scot cu grija ca sa nu se sfarame.
Dupa ce cataiful cu mere s-a racit, se poate pune peste fiecare bucata cate putina frisca batuta, turnata frumos cu cornetul.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaAndra Mihail ne surprinde astăzi cu Rulouri cu scorțișoară - O rețeta ingenioasă pentru un desert rapid....
Rulouri cu scorțișoară - O rețeta ingenioasă pentru un desert rapid
Comentarii