Cornuletele cu gem sunt delicioase. Pentru a prepara aceste cornulete aveti nevoie de oua, unt, lapte, zahar, drojdie, sare, faina si gem.
Cornuletele cu gem sunt delicioase. Pentru a prepara aceste cornulete mai intai topesti untul sau margarina intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, il iei de pe foc, adaugati zaharul si amesteci bine. Intr-un vas bati bine ouale,drojdia si sarea. Adaugi amestecul de unt si zahar, laptele caldut si amesteci bine.
Adaugi faina treptat si framanti un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini. Acoperi aluatul cu un prosopel de bucatarie si-l lasi la loc caldut 30-60 min. Dupa ce a crescut, imparti aluatul in 6 parti egale.
Intinzi fiecare parte in forma de cerc si il imparti in 8 apoi ungi fiecare parte cu gem. Rulezi cornurile si le lasi in tava la crescut 30 min. Dupa ce au crescut, se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.
Cornuletele cu gem se pudreaza cu zahar pudra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii