Cornuletele cu gem sunt delicioase. Pentru a prepara aceste cornulete aveti nevoie de oua, unt, lapte, zahar, drojdie, sare, faina si gem.
Cornuletele cu gem sunt delicioase. Pentru a prepara aceste cornulete mai intai topesti untul sau margarina intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, il iei de pe foc, adaugati zaharul si amesteci bine. Intr-un vas bati bine ouale,drojdia si sarea. Adaugi amestecul de unt si zahar, laptele caldut si amesteci bine.
Adaugi faina treptat si framanti un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini. Acoperi aluatul cu un prosopel de bucatarie si-l lasi la loc caldut 30-60 min. Dupa ce a crescut, imparti aluatul in 6 parti egale.
Intinzi fiecare parte in forma de cerc si il imparti in 8 apoi ungi fiecare parte cu gem. Rulezi cornurile si le lasi in tava la crescut 30 min. Dupa ce au crescut, se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.
Cornuletele cu gem se pudreaza cu zahar pudra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii