Pentru cornurile din aluat de cozonac se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne in covata faina, se face loc la mijloc, se pune drojdia, galbenusurile.
Pentru cornurile din aluat de cozonac se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne in covata faina, se face loc la mijloc, se pune drojdia, galbenusurile, uleiul, zaharul, o lingurita de rom, sare, vanilie si lapte caldut (se adauga cu incetul pentru a nu se obtine un aluat prea moale). Se amesteca intai cu lingura, apoi cu mana, turnand cate putin lapte, daca mai este necesar si la urma untul proaspat, topit, fierbinte cat poate suferi degetul, turnat putin cate putin, in timp ce se framanta aluatul de cozonac mai departe. Se lasa la cald sa creasca.
Cand aluatul a crescut, se rastoarna pe masa de aluat presarata cu faina, se imparte in trei parti egale, se ia pe rand fiecare bucata, se intinde intr-o foaie rotunda (cam cat o farfurie mare de masa) care se taie in raze, in opt bucati. Fiecare bucata se rasuceste in forma de corn, din afara spre mijloc. Se lasa sa creasca, se ung cu ou si se coc la foc iute. Se pot face la fel cornuri din aluat de cozonac umplute cu nuca, cu mac, cu magiun sau cu branza.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii