Pentru cornurile din aluat de cozonac se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne in covata faina, se face loc la mijloc, se pune drojdia, galbenusurile.
Pentru cornurile din aluat de cozonac se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne in covata faina, se face loc la mijloc, se pune drojdia, galbenusurile, uleiul, zaharul, o lingurita de rom, sare, vanilie si lapte caldut (se adauga cu incetul pentru a nu se obtine un aluat prea moale). Se amesteca intai cu lingura, apoi cu mana, turnand cate putin lapte, daca mai este necesar si la urma untul proaspat, topit, fierbinte cat poate suferi degetul, turnat putin cate putin, in timp ce se framanta aluatul de cozonac mai departe. Se lasa la cald sa creasca.
Cand aluatul a crescut, se rastoarna pe masa de aluat presarata cu faina, se imparte in trei parti egale, se ia pe rand fiecare bucata, se intinde intr-o foaie rotunda (cam cat o farfurie mare de masa) care se taie in raze, in opt bucati. Fiecare bucata se rasuceste in forma de corn, din afara spre mijloc. Se lasa sa creasca, se ung cu ou si se coc la foc iute. Se pot face la fel cornuri din aluat de cozonac umplute cu nuca, cu mac, cu magiun sau cu branza.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii