Cozonacii cu ciocolata, rahat si stafide sunt deliciosul desert pentru mesele festive de sarbatori. Sunt deliciosi si iti ofera o explozie de arome care iti incanta simturile.
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia cu zaharul vanilat pana ce se obtine o pasta. Se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si uleiul. Se adauga laptele cald, coaja de lamaie, dupa care se adauga, incet-incet, tot pachetul de faina.
Se face o coca tare, se imparte in 2 bucati, se intind bucatile pe masa. Separat, se face o pasta din cacao, 1 lingura de zahar, albusurile de la cele 7 oua, rahatul, stafidele si nuca; aceasta paste se adauga peste aluat, care se ruleaza. Cele doua bucati de aluat de cozonac se pun in 2 tavi incalzite si se lasa la dospit.
Dupa care se ung cozonacii cu un galbenus de ou amestecat cu zahar, apoi se introduc tavile cuptor. Se scot cand s-au rumenit.
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Cozonacii cu ciocolata, rahat si stafide se servesc dupa ce s-au racit, daca doriti, alaturi de un pahar cu lapte.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaDescoperă cum să prepari un aluat de pizza perfect acasă. Cu doar câteva ingrediente simple, vei obține un aluat...
Aluat de pizza - Rețeta de bazăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii