Foietaj cu ananas

Din ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul, curatat de coaja, se tai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foietaj:
  • 3 albusuri
  • 150 gr faina
  • 60 gr zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 1 lingurita ghimbir
  • Pentru crema:
  • 20 ml smantana
  • 1 lingura zahar
  • 1 albus
  • 1 kg de ananas
  • 5 linguri zahar
  • 30 gr unt
  • 200 ml suc de ananas
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Din ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul, curatat de coaja, se taie in 12 felii egale. Intr-o tigaie, se caramelizeaza 5 linguri de zahar cu 30 g unt, in care se prajesc usor feliile de ananas. In urma feliilor de ananas, se adauga in tigaie, sucul de ananas si se fierbe pana se transforma in sirop. Se adauga romul si se lasa sa se raceasca. Se bate spuma tare albusul de ou cu o lingura de zahar si se incorporeaza smantana. Se intinde aluatul in 18 foi rotunde cu diametrul egal feliilor de ananas, se pun intr-o tava unsa cu unt si se coc timp de 10 minute. Se desprind din tava cu o spatula si se lasa la racit pe un gratar.

Se pun pe o farfurie, una peste alta, 3 foi, unse cu crema si cu cate o

felie de ananas intre ele. Se pudreaza cu zahar pudra in strat gros si

alaturi se toarna sosul de ananas. In acelasi fel se prepara si restul

portiilor.

Alte retete de dulciuri:

Papanasi fierti

Tort diplomat

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc