Din ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul, curatat de coaja, se tai
Din ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul, curatat de coaja, se taie in 12 felii egale. Intr-o tigaie, se caramelizeaza 5 linguri de zahar cu 30 g unt, in care se prajesc usor feliile de ananas. In urma feliilor de ananas, se adauga in tigaie, sucul de ananas si se fierbe pana se transforma in sirop. Se adauga romul si se lasa sa se raceasca. Se bate spuma tare albusul de ou cu o lingura de zahar si se incorporeaza smantana. Se intinde aluatul in 18 foi rotunde cu diametrul egal feliilor de ananas, se pun intr-o tava unsa cu unt si se coc timp de 10 minute. Se desprind din tava cu o spatula si se lasa la racit pe un gratar.
Se pun pe o farfurie, una peste alta, 3 foi, unse cu crema si cu cate o
felie de ananas intre ele. Se pudreaza cu zahar pudra in strat gros si
alaturi se toarna sosul de ananas. In acelasi fel se prepara si restul
portiilor.
Alte retete de dulciuri:
Papanasi fierti
Tort diplomat
Ciocolata de casa
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii