Foietaj cu ananas

Din ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul, curatat de coaja, se tai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foietaj:
  • 3 albusuri
  • 150 gr faina
  • 60 gr zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 1 lingurita ghimbir
  • Pentru crema:
  • 20 ml smantana
  • 1 lingura zahar
  • 1 albus
  • 1 kg de ananas
  • 5 linguri zahar
  • 30 gr unt
  • 200 ml suc de ananas
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Din ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul, curatat de coaja, se taie in 12 felii egale. Intr-o tigaie, se caramelizeaza 5 linguri de zahar cu 30 g unt, in care se prajesc usor feliile de ananas. In urma feliilor de ananas, se adauga in tigaie, sucul de ananas si se fierbe pana se transforma in sirop. Se adauga romul si se lasa sa se raceasca. Se bate spuma tare albusul de ou cu o lingura de zahar si se incorporeaza smantana. Se intinde aluatul in 18 foi rotunde cu diametrul egal feliilor de ananas, se pun intr-o tava unsa cu unt si se coc timp de 10 minute. Se desprind din tava cu o spatula si se lasa la racit pe un gratar.

Se pun pe o farfurie, una peste alta, 3 foi, unse cu crema si cu cate o

felie de ananas intre ele. Se pudreaza cu zahar pudra in strat gros si

alaturi se toarna sosul de ananas. In acelasi fel se prepara si restul

portiilor.

Alte retete de dulciuri:

Papanasi fierti

Tort diplomat

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide