Galuste umplute cu prune

Pentru galustele umplute cu prune se face un aluat din cartofi fierti, curatiti si dati prin masina, cu faina, o lingurita de ulei, sare si zahar. Se pun toate pe masa de aluat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 400 g cartofi
  • 100 g faina
  • 1 lingurita ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • prune cate se cer
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura unt
  • zahar.

Mod de preparare

Pentru galustele umplute cu prune se face un aluat din cartofi fierti, curatiti si dati prin masina, cu faina, o lingurita de ulei, sare si zahar. Se pun toate pe masa de aluat si se framanta pana se face un aluat ceva mai moale ca aluatul de taitei.Din el se face un carnat  gros de 2 — 3 degete, din care se taie bucatele de 1 cm grosime. Acestea se intind cu mana si in fiecare se imbraca o pruna. Se rotunjesc intre palme; cand sunt toate gata, se fierb in apa clocotita, putin sarata, dar la foc mic ca sa nu se terciuiasca. Se scurg. Se rumeneste pesmetul intr-o tigaie, se pun galustele, se dau in acest pesmet si se tin pana se usuca de apa. Se asaza pe farfurie, se toarna unt topit deasupra.  Dupa dorinta, se poate scoate samburele, in locul lui punandu-se o bucatica mica de zahar.


Galustele cu prune se servesc cu zahar pisat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci