Pentru galustele umplute cu prune se face un aluat din cartofi fierti, curatiti si dati prin masina, cu faina, o lingurita de ulei, sare si zahar. Se pun toate pe masa de aluat.
Pentru galustele umplute cu prune se face un aluat din cartofi fierti, curatiti si dati prin masina, cu faina, o lingurita de ulei, sare si zahar. Se pun toate pe masa de aluat si se framanta pana se face un aluat ceva mai moale ca aluatul de taitei.Din el se face un carnat gros de 2 — 3 degete, din care se taie bucatele de 1 cm grosime. Acestea se intind cu mana si in fiecare se imbraca o pruna. Se rotunjesc intre palme; cand sunt toate gata, se fierb in apa clocotita, putin sarata, dar la foc mic ca sa nu se terciuiasca. Se scurg. Se rumeneste pesmetul intr-o tigaie, se pun galustele, se dau in acest pesmet si se tin pana se usuca de apa. Se asaza pe farfurie, se toarna unt topit deasupra. Dupa dorinta, se poate scoate samburele, in locul lui punandu-se o bucatica mica de zahar.
Galustele cu prune se servesc cu zahar pisat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii