Pentru melci crema se face astfel: se amesteca 3 linguri de nuca macinata, 200 g zahar, 2 linguri de cacao si 100 g lapte.
Pentru melci se face un aluat din 1 kg faina, o lamaie, 200 g ulei, 2 oua, o cana de lapte, 200 zahar si 50 g drojdie; se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul. Crema - se amesteca 3 linguri de nuca macinata, 200 g zahar, 2 linguri de cacao si 100 g lapte. Se unge aluatul cu aceasta crema, dupa care se ruleaza si se taie felii cu cutitul. Se coc in tava tapetata cu margarina, iar, la final, se ung cu ou pe deasupra. Dupa ce s-au copt, se ung pe deasupra cu sirop din zahar cu apa si 2 linguri de ulei.
Melci se pot servi calzi sau reci.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantana
Comentarii