Pentru melci crema se face astfel: se amesteca 3 linguri de nuca macinata, 200 g zahar, 2 linguri de cacao si 100 g lapte.
Pentru melci se face un aluat din 1 kg faina, o lamaie, 200 g ulei, 2 oua, o cana de lapte, 200 zahar si 50 g drojdie; se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul. Crema - se amesteca 3 linguri de nuca macinata, 200 g zahar, 2 linguri de cacao si 100 g lapte. Se unge aluatul cu aceasta crema, dupa care se ruleaza si se taie felii cu cutitul. Se coc in tava tapetata cu margarina, iar, la final, se ung cu ou pe deasupra. Dupa ce s-au copt, se ung pe deasupra cu sirop din zahar cu apa si 2 linguri de ulei.
Melci se pot servi calzi sau reci.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii