Pentru melcii de cozonac se framanta aluatul la fel ca la cozonac. Se lasa sa creasca. Se desparte in doua, se intinde pe fund cate o foaie dreptunghiulara.
Pentru melcii de cozonac se framanta aluatul la fel ca la cozonac. Se lasa sa creasca. Se desparte in doua, se intinde pe fund cate o foaie dreptunghiulara, se unge cu ou batut si deasupra se intinde jumatate din umplutura de nuca, intr-un strat cat mai egal. Se face sul, care se taie in bucati de 3 cm lungime. Se asaza bucatile in tava pe una din fete. Se lasa sa creasca la cald, se ung cu albus si se coc la foc bun. Cum se scot din cuptor se introduc pe rand in sirop fierbinte.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii