a) Umplutura: 1. Curatam / radem merele. 2. Stropim cu citeva pic de zeama de lamaie pentru a nu se oxida. 3. Dam martipanul pe razatoare si-l ameste
a) Umplutura:
1. Curatam / radem merele.
2. Stropim cu citeva pic de zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
3. Dam martipanul pe razatoare si-l amestecam cu merele.
b) Aluat:
1. Incalzim laptele impreuna cu untul.
2. Adaugam apoi drojdia sa se dizolve.
3. Mixam faina, sarea, zaharul si ouale.
4. Apoi turnam laptele cu toate cele. Punem si un strop de vanilie.
5. Acoperim si lasam la dospit.
c) Pregatire:
1. Rasturnam pe masa, rupem bucati, intindem.
2. Punem umplutura, intindem, rulam si taiem felii.
3. Punem rondelele in hirtii speciale pentru astfel de parajituri (puteti folosi formele pentru briose)
4. Se mai lasa jumatate de ora sa dospeasca.
5. Se ung cu ou si se da la cuptor la 175 gr , cca 30 minute.
Reteta propusa de Shumaila.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii