Mere in foietaj

Se spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin zahar vanilat si putina s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 250 gr unt
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • 6 mere mici
  • 3 lingurite zahar
  • vanilie
  • scortisoara

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin zahar vanilat si putina scortisoara. Se face aluatul frantuzesc din ingredientele indicate. Se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie patrate destul de mari, astfel incat sa poata inveli merele. Se infasoara merele in aluat, adunand coifurile aluatului. Se coc in tava, la foc iute, timp de 20 de minute.

Cand s-au rumenit, se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Aluat frantuzesc

Tort de mere

Chec de mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc