Paine broasca testoasa, crocodil

Se framanta un aluat moale si pufos din ingredientele date (nu se lipeste, dar nici nu e tare). Se lasa aluatul sa creasca, la loc cald, ferit de cure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paine broasca testoasa, crocodil

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g lapte
  • 100 g apa
  • 20 g drojdie de bere
  • 10 g sare=2 lingurite
  • 30 g zahar
  • 75 g unt moale

Mod de preparare

Se framanta un aluat moale si pufos din ingredientele date (nu se lipeste, dar nici nu e tare).Se lasa aluatul sa creasca, la loc cald, ferit de curenti de aer (in punga inchisa la gura)- o ora si jumatate.Se intinde aluatul in foaie dreptunghiulara; se impacheteaza in 3, aducand marginile deasupra; se impacheteaza din nou apoi se intinde aluatul din nou in foaie dreptunghiulara si se repeta impachetatul, ca prima data.


Pentru forma de broasca testoasa:

Se imparte aluatul in: 1 bucata 300 g =carapacea, 1 bucata 75 g =capul, 1 bucata 25 g= coada, 5 bucati de 50 g (4xpicioarele si 1-foaie cu gauri).

Se asaza picioarele testoasei in forma de X, capul si coada. Se pliaza usor capetele picioarelor , apoi se asaza corpul.

Din ultima bucata de 50 g ramasa, se intinde un cerc de marime usor mai mare decat sfera ce reprezinta corpul testoasei; cu ajutorul unei forme mici, rotunde, se perforeaza pe alocuri. Se lipeste peste corpul uns cu apa. Se cresteaza capetele picioarelor, cu foarfeca de bucatarie. Pentru ochi, se infing 2 cuisoare.

Se taie usor pentru gura, cu un cutit cu lama foarte subtire/cutter si se asaza o bucata de folie de aluminiu, pentru a ramane deschisa la copt. Se unge cu ou.

Se coace 25-30 minute, la 180 grade C.(!!Nu se lasa la crescut.)


Pentru forma de crocodil:

Se imparte aluatul in 4 bucati de 60 g= picioarele iar din restul de aluat se formeaza corpul.

Se asaza picioarele in forma de spic apoi se intorc la 90 grade- se pliaza. Se asaza corpul deasupra lor. Pentru ochi, se folosesc 2 cuisoare. Se cresteaza pentru gura si se fixeaza cu o bucata de folie de aluminiu. Pentru a da forma pielii de crocodil, se foloseste foarfeca si se ciupeste corpul. Se unge cu ou.

Se coace 25-30 minute, la 180 grade C.(!!Nu se lasa la crescut.)


Se poate consuma ca atare, ori puteti face sandvichuri. Reteta propusa de PaulaM

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa