Painici cu dovlecei si morcovi

Se lichefiaza drojdia cu 2 lingurite de zahar, apoi se adauga putin lapte caldut. Se lasa la dospit 10 min. Apoi se adauga peste faina impreuna cu le

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Painici cu dovlecei si morcovi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 24 bucati:
  • 75 g unt
  • 55 g zahar brun
  • 550 g faina
  • 180 g morcovi rasi pe razatoarea mare
  • 100 g dovlecei rasi
  • 30 g drojdie proaspata sau 10 g uscata
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml lapte

Mod de preparare

Se lichefiaza drojdia cu 2 lingurite de zahar, apoi se adauga putin lapte caldut. Se lasa la dospit 10 min. Apoi se adauga peste faina impreuna cu legumele rase, restul de lapte (caldut) in care s-au dizolvat restul de zahar si sarea, si untul topit si racit.

Se framanta pana rezulta un aluat omogen, elastic putin lipicios din cauza legumelor.

Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul 45-60 min.

Apoi se modeleaza din aluat 24 painici care se aseaza in tava, pe hartie de copt si se lasa la dospit acoperite, 30-40 min.

Se ung usor cu galbenus amestecat cu putin lapte.

Se coc 20 min. in cuptorul preincalzit la 300 F (150 C).

Se servesc caldute cu unt si cu branza sarata. Reteta Painici de dovlecei si morcovi a fost propusa de Daneza13

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc