Se lichefiaza drojdia cu 2 lingurite de zahar, apoi se adauga putin lapte caldut. Se lasa la dospit 10 min. Apoi se adauga peste faina impreuna cu le
Se lichefiaza drojdia cu 2 lingurite de zahar, apoi se adauga putin lapte caldut. Se lasa la dospit 10 min. Apoi se adauga peste faina impreuna cu legumele rase, restul de lapte (caldut) in care s-au dizolvat restul de zahar si sarea, si untul topit si racit.
Se framanta pana rezulta un aluat omogen, elastic putin lipicios din cauza legumelor.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul 45-60 min.
Apoi se modeleaza din aluat 24 painici care se aseaza in tava, pe hartie de copt si se lasa la dospit acoperite, 30-40 min.
Se ung usor cu galbenus amestecat cu putin lapte.
Se coc 20 min. in cuptorul preincalzit la 300 F (150 C).
Se servesc caldute cu unt si cu branza sarata. Reteta Painici de dovlecei si morcovi a fost propusa de Daneza13
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii