Panini

Acest aluat se poate face atat la masina atunci cand suntem in criza de timp cat si manual, astfel mai jos se gaseste modalitatea de lucru pentru fie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Panini

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 10 gr miere
  • 300 gr lapte
  • 20 gr drojdie proaspata sau 7 gr liofilizata
  • 40 gr unt
  • 10 gr sare

Mod de preparare

Acest aluat se poate face atat la masina atunci cand suntem in criza de timp cat si manual, astfel mai jos se gaseste modalitatea de lucru pentru fiecare ip de lucru.

1. amestecul

A) Prin masina de paine astfel: se pune intai laptelele apoi untul la temperatura camerei, zaharul, mierea, faina si apoi drojdia. se pune la framantat aprozimativ 1.50 minute.

B) Daca se face manual procedeul e urmatorul:

se freaca drojdia cu mierea si zaharul si se amesteca cu o parte din cele 300 gr lapte (150 gr.) Se adauga treptat faina amestecata cu sarea si se framanta. Se adauga apoi untul si laptele ramas si se framanta pana la omogenizare.

2. Se acopera cu folie si se lasa 30-45 minunte la crecut.

3. Aluatul se imparte in 6 bile de aproximativ 150 gr fiecare. Se pun in tava tapetata doar cu hartie de copt si se lasa pana la dublarea volumului.

4. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se coc 20 minute.

5. Inainte de a le baga la cuptor preparam lichidul cu care ungem chiflele fierbinti. Se dizolva o lingurita de amidon de porumb in 300 grame apa rece si se dau intr-un clocot. Se lasa la racit.

6. Imediat dupa ce scoatem chiflele din cuptor se ung cu ajutorul unei pensule cu amidonul care trebuie sa fie caldut.


Se poate servi atat cu ceva dulce ( de ex. nutella) si cu ceva sarat (de ex. salam sau sunca )Reteta Panini propusa de laura_A

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Gogosari in sos
2
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
4
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete