Placinta aromata cu dovleac, mere, gutui si nuci

Placinta aromata cu dovleac, mere, gutui si nuci este o reteta de placinta cu fructe ce imbina intr-un mod delicios aromele toamnei.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta aromata cu dovleac, mere, gutui si nuci

Ingrediente

  • aluat:
  • cca.700 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 3 g sare
  • 10 g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • o lingura otet
  • umplutura:
  • 6 mere (3 rosii
  • 3 galbene)
  • un dovlecel pentru placinta
  • o gutuie mare
  • 300 g miez de nuca
  • 200 g zahar
  • o lingura de scortisoara
  • pentru uns tavile si ornat:
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar PUDRA

Mod de preparare

1. Se prepara aluatul intr-un castronel, din faina cernuta si apa calduta in care am adaugat si dizolvat, sarea, drojdia, otetul si uleiul. La inceput se amestesteca cu lingura apoi pe o planseta pudrata cu faina se framanta un aluat elastic pe care il lasam sa se odihneasca, acoperit cu un prosopel, cca 20 minute.

2. Curatam dovlecelul de coaja si seminte apoi il taiem cubulete mici, la fel procedam si cu gutuia si merele. Eu merele le dau prin razatoarea mare pentru a evita oxidarea lor. Miezul de nuca se prajeste la microunde cateva minute, se lasa sa se raceasca apoi se marunteste cu sucitorul. Se amesteca cubuletele de dovleac, mere si gutui cu zaharul si scortisoara.

3. Se rup bucati potrivit de mari (cam de marimea unui mar) din aluat apoi pe masa de lucru data cu faina se intind foi subtiri pe suprafata carora intindem intr-un strat uniform, umplutura de fructe, peste care presaram miez de nuca apoi rulam usor cu mana si asezam rulou langa rulou in tavita iar cand se umple tavita, turnam in fir subtire peste rulouri cam 100 de ml de ulei si dam tava la copt in cuptorul preincalzit cca 30 de minute, la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.

Taiem placintain bucati potrivite, dupa ce s-a racit un pic si am pudrat-o cu zahar pudra. Se serveste dupa ce s-a racit bine
Pofta buna!
Produs ales
http://shabbychicshop.ro/prosoape/380-prosop-bucatarie-cu-dungi-si-trandafir-brodat.html


Placinta cu mere, gutui si nuca se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide