Placinta aromata cu dovleac, mere, gutui si nuci

Placinta aromata cu dovleac, mere, gutui si nuci este o reteta de placinta cu fructe ce imbina intr-un mod delicios aromele toamnei.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta aromata cu dovleac, mere, gutui si nuci

Ingrediente

  • aluat:
  • cca.700 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 3 g sare
  • 10 g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • o lingura otet
  • umplutura:
  • 6 mere (3 rosii
  • 3 galbene)
  • un dovlecel pentru placinta
  • o gutuie mare
  • 300 g miez de nuca
  • 200 g zahar
  • o lingura de scortisoara
  • pentru uns tavile si ornat:
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar PUDRA

Mod de preparare

1. Se prepara aluatul intr-un castronel, din faina cernuta si apa calduta in care am adaugat si dizolvat, sarea, drojdia, otetul si uleiul. La inceput se amestesteca cu lingura apoi pe o planseta pudrata cu faina se framanta un aluat elastic pe care il lasam sa se odihneasca, acoperit cu un prosopel, cca 20 minute.

2. Curatam dovlecelul de coaja si seminte apoi il taiem cubulete mici, la fel procedam si cu gutuia si merele. Eu merele le dau prin razatoarea mare pentru a evita oxidarea lor. Miezul de nuca se prajeste la microunde cateva minute, se lasa sa se raceasca apoi se marunteste cu sucitorul. Se amesteca cubuletele de dovleac, mere si gutui cu zaharul si scortisoara.

3. Se rup bucati potrivit de mari (cam de marimea unui mar) din aluat apoi pe masa de lucru data cu faina se intind foi subtiri pe suprafata carora intindem intr-un strat uniform, umplutura de fructe, peste care presaram miez de nuca apoi rulam usor cu mana si asezam rulou langa rulou in tavita iar cand se umple tavita, turnam in fir subtire peste rulouri cam 100 de ml de ulei si dam tava la copt in cuptorul preincalzit cca 30 de minute, la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.

Taiem placintain bucati potrivite, dupa ce s-a racit un pic si am pudrat-o cu zahar pudra. Se serveste dupa ce s-a racit bine
Pofta buna!
Produs ales
http://shabbychicshop.ro/prosoape/380-prosop-bucatarie-cu-dungi-si-trandafir-brodat.html


Placinta cu mere, gutui si nuca se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura foaie peste foaie
4
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
5
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)