Pentru placinta cu alune si mere aveti nevoie de 300 g faina, 150 g untura, 200 g zahar, 100 g alune macinate.
Pentru placinta cu alune si mere,amestecam faina cu praful de copt, apoi adaugam untura, zaharul, alunele, vanilia si ouale, dupa care se face un aluat potrivit de tare. Un sfert din aluat il dam deoparte, restul se intinde uniform in tava si se pun merele rase si stoarse de zeama, amestecate cu zaharul pudra si scortisoara. Din aluatul ramas, se fac forme de gratii care se pun pe stratul de mere. Se coace la foc iute.
Placinta cu alune si mere se serveste pudrata cu zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii