Pentru placinta cu crema de vanilie se face un aluat frantuzesc din unt, faina, apa, sare si o lingurita de ulei. Se intinde o foaie subtire si se asaza intr-o tava.
Pentru placinta cu crema de vanilie se face un aluat frantuzesc din unt, faina, apa, sare si o lingurita de ulei. Se intinde o foaie subtire de 1/2 cm si se asaza intr-o tava dreptunghiulara cu marginile joase, stropita cu apa. Se inteapa in mai multe locuri cu o furculita ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor la foc bun. Dupa ce s-a copt, se taie foaia drept in doua. Se asaza pe una din jumatati crema de vanilie in strat de 2 — 3 cm; deasupra se pune cealalta foaie. Se indreapta marginea cu cutitul, astfel incat crema sa nu iasa de loc afara dintre cele doua foi de aluat. Cu un cutit foarte bine ascutit se taie placinta in patrate egale, fara sa se apese, ci cu o miscare de taiat cu ferastraul. Se presara zahar pudra si cu o spatula se asaza prajiturile pe farfurie, unele langa altele.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseCui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de...
Bomboane de ciocolataDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii