Placinta cu crema de vanilie

Pentru placinta cu crema de vanilie se face un aluat frantuzesc din unt, faina, apa, sare si o lingurita de ulei. Se intinde o foaie subtire si se asaza intr-o tava.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g unt
  • 250 g faina
  • 1/2 pahar apa
  • 1 lingurita ulei
  • un praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1/2 l lapte
  • 1/2 baton vanilie sau 
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  •  
  • 4 oua
  • 175 g zahar
  •  
  • 80 g faina.

Mod de preparare

Pentru placinta cu crema de vanilie se face un aluat frantuzesc din unt, faina, apa, sare si o lingurita de ulei. Se intinde o foaie subtire de 1/2 cm si se asaza intr-o tava dreptunghiulara cu marginile joase, stropita cu apa. Se inteapa in mai multe locuri cu o furculita ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor la foc bun. Dupa ce s-a copt, se taie foaia drept in doua. Se asaza pe una din jumatati crema de vanilie in strat de 2 — 3 cm; deasupra se pune cealalta foaie. Se indreapta marginea cu cutitul, astfel incat crema sa nu iasa de loc afara dintre cele doua foi de aluat. Cu un cutit foarte bine ascutit se taie placinta in patrate egale, fara sa se apese, ci cu o miscare de taiat cu ferastraul. Se presara zahar pudra si cu o spatula se asaza prajiturile pe farfurie, unele langa altele.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc