Placinta cu dovleac si mac

Placinta cu dovleac si mac este o reteta de prajitura care e recomandata si incepatorilor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu dovleac si mac

Ingrediente

  • 800 de grame dovleac congelat
  • 3 oua
  • 250 grame zahar
  • un praf de sare
  • scortisoara - un varf de lingurita
  • esenta de vanilie si de migdale
  • 3 lingurite de mac
  • faina 8 linguri
  • un cub de drojdie de 25 de grame
  • 700 de grame faina
  • apa calda 300 ml
  • ulei 100 ml
  • hartie de copt
  • 1 ou

Mod de preparare

Placinta cu dovleac si mac este o reteta de prajitura care e recomandata si incepatorilor. Se da drumul la cuptor la foc mic. Se taie o foaie de hartie de copt si se pune in tava cu grija.
Se face maiaua din drojdie, 2 lingurite de zahar, putina apa calda si faina si apoi se pune castronul intr-un loc cald.

Am luat cele 2 pungi de dovleac le-am pus in strecuratoare, le-am spalat sub jet de apa rece l-am lasat la scurs, apoi l-am stors bine. L-am pus intr-un castron cu cana de zahar si 3 oua batute bine cu un praf de sare, scortisoara si esente de vanilie si migdale. atentie - din esente sa puneti doar putin ca aroma este puternica.

Am pus 3 lingurite de mac, am amestecat bine cu 8 linguri de faina. Apoi intr-un castron se pune 700 gr. faina, drojdia, un praf de sare, o lingura zahar, 100 ml ulei si 300 ml apa calda.

Se face o coca pe care am impartit-o in 2 cu sucitorul, am intins o foaie in tava, am pus compozitia de dovleac apoi am pus a 2 a foaie. Am intepat placinta din loc in loc cu furculita.

Am uns-o cu ou batut si am dat-o la cuptor 25 de minute pana cand s-a rumeit frumos. Cand am scos-o din cuptor am pus o carva curata - ca sa fie frageda placinta cu dovleac si mac.


Placinta cu dovleac si mac se taie romburi sau patrate,se pudreaza cu zahar tos.
Mi-ar fi fost de folos o tava mare de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide