Placinta cu gris

Pentru placinta cu gris se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untura, caimacul si un praf de sare. Se framanta aluatul si se lasa la rece.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 200 g faina
  • 1 lingura untura
  • 1/2 pahar caimac sau
  • smantana
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 l lapte indoit cu apa
  • 100 g zahar vanilat
  • 109 g gris
  • 1 galbenus
  • sare.

Mod de preparare

Pentru placinta cu gris se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untura, caimacul si un praf de sare. Se framanta aluatul si se lasa un sfert de ora la rece. In acest timp se face umplutura: se fierbe laptele amestecat cu apa si cu zaharul vanilat. Cand fierbe laptele, se toarna grisul incet, sa cada in ploaie, amestecand mereu, sa nu se formeze cocolosi. Se da la o parte si dupa ce s-a mai racorit, se amesteca cu un galbenus. Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie de marimea tavii in care se coace placinta, se asaza in tava, deasupra .se pune grisul intins in strat de grosime cat mai egala, iar peste gris se asaza a doua foaie de aluat. Se coace la foc potrivit.


Dupa ce s-a racorit, placinta cu gris se taie bucati si se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori