Placinta cu prune galbene (pasnele)

O retata absolut delicioasa.

Portii
8
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu prune galbene (pasnele)

Ingrediente

  • 1 Macrou
  • 1 cub Drojdie de bere
  • 150 crema de Unt de cocos
  • 1 esenta de Glazura de rom
  • 3 linguri de Zahar brun
  • 600 g faina de grau
  • 300 g iaurt
  • 700 g gem de prune galbene (pasnele)
  • 50 ml ulei
  • 1 varf de cutit de sare

Mod de preparare

Pasnelele sunt prunisoare mici galbene care se coc inca din vara, apoi se culeg, se spala, se scot samburii si se pun la foc fara zahar, se fierb pana scad, amestecandu-se mereu in ele sa nu se prinda. Asa se obtine un gem excelent cu o savoare aparte!


Se pune faina de grau intr-un vas si peste ea adaugam un ou, sarea si crema de unt.


Intr-un castron punem iaurtul, drojdia si zaharul si omogenizam bine, apoi turnam faina, facem un aluat suficient de tare si spre final adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe vas.


Lasam aluatul sa se odihneasca cel putin o ora. Rupem apoi bucatele mici de aluat si facem foi subtiri pe care vom intinde gem, le rulam si le asezam intr-o tava rotunda incepand de la mijloc, spre margine.


Cand am terminat de asezat placinta in tava, ungem placinta cu un ou batut spuma si presuram mac peste ea. Dam tava la cuptorul incins si o lasam la copt circa o ora la foc potrivit. Cand s-a copt placinta o scoatem si o ungem cu miere de albine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Cele mai apreciate rețete
Chec cu nuci si rahat
1
Retete de Pasti

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

Chec cu nuci si rahat
Sandviciuri cu preparate din carne și murături
2
Sandviciuri

Sandviciuri cu preparate din carne și murături

Pentru că tocmai sunt bune de mâncat murăturile puse în toamna aceasta și pentru că a venit timpul să mai fac...

Sandviciuri cu preparate din carne și murături
Placinta cu mere intregi de post
3
Dulciuri

Placinta cu mere intregi de post

Placinta cu mere intregi este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Faina se amesteca cu 2 linguri zahar ,ulei si apa...

Placinta cu mere intregi de post
Burlanase cu crema fina de ou
4
Prajituri

Burlanase cu crema fina de ou

Un desert racoros,parfumat si usor de preparat!

Burlanase cu crema fina de ou
Placinta cu dovleac
5
Preparate dulci

Placinta cu dovleac

Gust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac

Placinta cu dovleac
Parteneri
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Gustos.RO

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
ReteteCulinare.RO

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia