Placinta de dovleac

Toate ingredientele se amesteca intr-un bol si se framanta. Daca e cazul, se mai adauga putina faina pana puteti forma o bila de aluat. Se imparte in

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta de dovleac

Ingrediente

  • 150 ml ulei
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 pahar apa minerala
  • 1 lingurita de bicarbonat stins
  • 500 gr de faina
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr dovleac ras
  • 100gr zahar

Mod de preparare

Toate ingredientele se amesteca intr-un bol si se framanta. Daca e cazul, se mai adauga putina faina pana puteti forma o bila de aluat. Se imparte in 2 parti, dintre care una se intinde in foaie, se aseaza dovleacul calit usor cu zaharul, apoi se razuieste pe partea mare a razatoarei bila de aluat ramas. Se da la cuptor in jur de 25-30 de minute, pana prinde o culoare de auriu.


Se presara cu zahar pudra si scortisoara si se serveste atat calduta cat si rece.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori