Placinta medievala

Intindeti, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, foaia sau aluatul. Amestecati toate ingredientele cu exceptia aripioarelor de pui si intindeti compo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • aluat (sau foi) pentru placinta
  • cca. 1 kg carne (vita
  • porc
  • pasare
  • vanat; amestec sau un singur tip)
  • prajita pe jumatate si taiata bucatele sau tocata (maruntirea sau tocarea se va face dupa ce carnea va fi prajita si se va raci cat de cat!)
  • aripioare de pui prajite (optional)
  • 5 galbenusuri
  • cca. o cana supa de carne (atentie sa nu fie prea moale umplutura)
  • putin vin rosu sau alb (sec!)
  • cca. 3 cani din urmatoarele ingrediente
  • amestecate si maruntite (nu este obligatoriu sa le folositi pe toate si puteti adauga si altele de acelasi tip
  • in functie de preferinte si imaginatie): curmale
  • smochine
  • stafide
  • nuci
  • alune (macinate)
  • branza telemea rasa
  • etc. Proportiile sunt
  • de asemenea
  • dupa preferinte
  • sare
  • piper
  • 2 - 3 linguri (in total) oricare (separat sau in combinatie) din urmatoarele mirodenii: ghimbir
  • scortisoara
  • cuisoare
  • nucsoara
  • cardamom
  • coriandru
  • cimbru
  • etc. (tot in functie de preferinte)

Mod de preparare

Intindeti, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, foaia sau aluatul. Amestecati toate ingredientele cu exceptia aripioarelor de pui si intindeti compozitia pe aluat. Aripioarele se aseaza deasupra (optional, eu personal nu le-am folosit, dar am presarat branza rasa). Se da tava la cuptor pentru 45 de minute - o ora (verificati din cand in cand).

Am luat reteta de pe un site cu retele medievale si am tradus-o. Mi s-a parut interesanta si nu este foarte complicat de facut. In plus, am folosit si ceapa calita desi, dupa cate se pare, in perioada aceea nu se folosea deloc.


Pofta buna!

Reteta Placinta medievala este propusa de ClaudiaL

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Turte la tigaie cu branza si ceapa verde
Bucataras.RO

Turte la tigaie cu branza si ceapa verde

Sunt tare bune aceste Turte la tigaie cu brânză și ceapă verde, mai ales calde, servite cu un pahar de iaurt! Merg...

Turte la tigaie cu branza si ceapa verde
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa