Placinta medievala

Intindeti, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, foaia sau aluatul. Amestecati toate ingredientele cu exceptia aripioarelor de pui si intindeti compo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • aluat (sau foi) pentru placinta
  • cca. 1 kg carne (vita
  • porc
  • pasare
  • vanat; amestec sau un singur tip)
  • prajita pe jumatate si taiata bucatele sau tocata (maruntirea sau tocarea se va face dupa ce carnea va fi prajita si se va raci cat de cat!)
  • aripioare de pui prajite (optional)
  • 5 galbenusuri
  • cca. o cana supa de carne (atentie sa nu fie prea moale umplutura)
  • putin vin rosu sau alb (sec!)
  • cca. 3 cani din urmatoarele ingrediente
  • amestecate si maruntite (nu este obligatoriu sa le folositi pe toate si puteti adauga si altele de acelasi tip
  • in functie de preferinte si imaginatie): curmale
  • smochine
  • stafide
  • nuci
  • alune (macinate)
  • branza telemea rasa
  • etc. Proportiile sunt
  • de asemenea
  • dupa preferinte
  • sare
  • piper
  • 2 - 3 linguri (in total) oricare (separat sau in combinatie) din urmatoarele mirodenii: ghimbir
  • scortisoara
  • cuisoare
  • nucsoara
  • cardamom
  • coriandru
  • cimbru
  • etc. (tot in functie de preferinte)

Mod de preparare

Intindeti, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, foaia sau aluatul. Amestecati toate ingredientele cu exceptia aripioarelor de pui si intindeti compozitia pe aluat. Aripioarele se aseaza deasupra (optional, eu personal nu le-am folosit, dar am presarat branza rasa). Se da tava la cuptor pentru 45 de minute - o ora (verificati din cand in cand).

Am luat reteta de pe un site cu retele medievale si am tradus-o. Mi s-a parut interesanta si nu este foarte complicat de facut. In plus, am folosit si ceapa calita desi, dupa cate se pare, in perioada aceea nu se folosea deloc.


Pofta buna!

Reteta Placinta medievala este propusa de ClaudiaL

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Prajitura cu cirese
3
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Prajitura cu visine
4
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Prajitura cu cirese sau visine
5
Romania

Prajitura cu cirese sau visine

Prajitura cu cirese sau cu visine este foarte usor de pregatit dar delicioasa! Blatul pufos are in el fructe aromate dar asta...

Prajitura cu cirese sau visine