Intindeti, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, foaia sau aluatul. Amestecati toate ingredientele cu exceptia aripioarelor de pui si intindeti compo
Intindeti, intr-o tava unsa si tapetata cu faina, foaia sau aluatul. Amestecati toate ingredientele cu exceptia aripioarelor de pui si intindeti compozitia pe aluat. Aripioarele se aseaza deasupra (optional, eu personal nu le-am folosit, dar am presarat branza rasa). Se da tava la cuptor pentru 45 de minute - o ora (verificati din cand in cand).
Am luat reteta de pe un site cu retele medievale si am tradus-o. Mi s-a parut interesanta si nu este foarte complicat de facut. In plus, am folosit si ceapa calita desi, dupa cate se pare, in perioada aceea nu se folosea deloc.
Pofta buna!
Reteta Placinta medievala este propusa de ClaudiaL
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii