Placinte cu mere

Placintele cu mere sunt acele delicioase si savuroase pachetele pline de arome si care te fac sa mai vrei inca cate o suta dupa prima imbucatura.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu mere

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -300 gr faina
  • -50g unt
  • -un ou
  • -120 ml lapte
  • -coaja de lamaie
  • -sare
  • cca o lingurita rasa
  • -10
  • 12g drojdie
  • Pentru umplutura:
  • -1 kg mere
  • -100 gr zahar
  • -15 gr sirop
  • de care doriti
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -50 gr gris

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se face mai intai maiaua, punem drojdia cu un varf de cutit de zahar si o frecam pana cand se lichefiaza, apoi turam 50 ml lapte si faina astfel incat sa se faca ca o smantana groasa; punem pentru 15 minute la cald si dupa ce cantitatea s-a dublat adaugam restul de lapte, untul topit, coaja de lamaie, sarea, oul si framantam cca 20 de minute,daca mai este necesar mai adaugam faina .
Aluatul se pune apoi la crescut pentru 20,25 de minute. Intre timp facem umplutura din mere: spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoare, adaugam grisul, siropul, zaharul si scortisoara.
Dupa ce aluatul a crescut il intindem si taiem in patrate egale, punem cate o lingura de umplutura si formam placinta aducand fiecare capat la mijloc. Le mai lasam sa creasca un pic, apoi le punem la cuptorul incins pana cand se rumenesc frumos.


Placintele cu mere se servesc cu zahar pudra vanilat si cu sirop de casa de la Bunatati din natura.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Prajitura Mena
3
Romania

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena
Negresa cu branza si cirese
4
Romania

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata si in care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon.

Negresa cu branza si cirese
Vin de visine
5
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine