Placintele cu mere sunt acele delicioase si savuroase pachetele pline de arome si care te fac sa mai vrei inca cate o suta dupa prima imbucatura.
Mod de preparare:
Se face mai intai maiaua, punem drojdia cu un varf de cutit de zahar si o frecam pana cand se lichefiaza, apoi turam 50 ml lapte si faina astfel incat sa se faca ca o smantana groasa; punem pentru 15 minute la cald si dupa ce cantitatea s-a dublat adaugam restul de lapte, untul topit, coaja de lamaie, sarea, oul si framantam cca 20 de minute,daca mai este necesar mai adaugam faina .
Aluatul se pune apoi la crescut pentru 20,25 de minute. Intre timp facem umplutura din mere: spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoare, adaugam grisul, siropul, zaharul si scortisoara.
Dupa ce aluatul a crescut il intindem si taiem in patrate egale, punem cate o lingura de umplutura si formam placinta aducand fiecare capat la mijloc. Le mai lasam sa creasca un pic, apoi le punem la cuptorul incins pana cand se rumenesc frumos.
Placintele cu mere se servesc cu zahar pudra vanilat si cu sirop de casa de la Bunatati din natura.
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de
Papricas cu gnocchi si lipie de casaSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscateTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelReteta de preparare a papanasilor Papanasii, cel mai renumit desert traditional, se prepara din branza dulce de vaci, adica...
Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti
Comentarii