Prepararea painii

Pentru prepararea painii se cerne faina in covata. Se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calda. Intr-un vas se pune un pumn din faina cernuta.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 30 g drojdie
  • circa 1/2 l apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • 2 lingurite rase de sare.

Mod de preparare

Pentru prepararea painii se cerne faina in covata. Se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calda (nu fierbinte, deoarece plamadeala nu mai creste). Intr-un vas de marime potrivita se pune un pumn din faina cernuta. Se face loc la mijloc, se toarna drojdia muiata, se amesteca adaugand inca putina apa pana se face o plamadeala potrivit de moale. Se bate pana incepe sa se faca basici. Se presara putina faina deasupra, se acopera cu un. servet si se lasa sa creasca la caldura.
Cand a crescut, se pune in covata cu faina cernuta mai inainte, se adauga sarea, uleiul si se toarna cate putina apa calda, framantand bine, pana nu se mai lipeste de maini. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, nu prea moale. Se presara faina, se acopera si se lasa in covata, la loc cald, sa creasca. Cand aluatul de paine a crescut, se iau bucati din el, se pun pe masa de aluat presarata cu faina si li se da forma rotunda sau lunga, dupa dorinta. Se lasa sa creasca si se coc la cuptor,la foc potrivit, aproape o ora.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci