Strudelul, desertul atat de savurat, poate fi facut cu diferite umpluturi, de aceasta data va propunem reteta de strudel cu branza dulce si visine, perfecta pentru vara.
Pregatim umplutura: branza se amesteca cu ouale, zaharul si zaharul vanilat, visinele cu zaharul si grisul.
Pensulati o (una singura!) foaie cu ulei. Asezati la o marginea foii una dintre umpluturi si rulati destul de strans. La fel procedati si cu a doua umplutura. Ungeti o a treia foaie cu ulei, asezati cele doua rulouri unul langa celalalt la o margine a foii si le rulati impreuna, destul de strans.
La fel procedati pana se termina foile si umplutura, mie mi-au rezultat 5 strudele carora le-am afundat capetele inauntru, sa nu iasa umplutura, le-am asezat in tava cu hartie de copt, le-am uns cu ulei pe deasupra si le-am dat la cuptorul preincalzit la aprox. 180 de grade.
Dupa aprox. 10 minute le-am scos si le-am pensulat cu un ou batut cu 3 linguri de smantana si 2 linguri de zahar. Le-am reintrodus la cuptor unde le-am lasat pana s-au rumenit frumos.
Reteta Strudel de vara, cu branza dulce si visine a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.
Serviti strudelul cu branza dulce si visine caldut, alaturi de un glob de inghetata de vanilie.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii