Strudelul, desertul atat de savurat, poate fi facut cu diferite umpluturi, de aceasta data va propunem reteta de strudel cu branza dulce si visine, perfecta pentru vara.
Pregatim umplutura: branza se amesteca cu ouale, zaharul si zaharul vanilat, visinele cu zaharul si grisul.
Pensulati o (una singura!) foaie cu ulei. Asezati la o marginea foii una dintre umpluturi si rulati destul de strans. La fel procedati si cu a doua umplutura. Ungeti o a treia foaie cu ulei, asezati cele doua rulouri unul langa celalalt la o margine a foii si le rulati impreuna, destul de strans.
La fel procedati pana se termina foile si umplutura, mie mi-au rezultat 5 strudele carora le-am afundat capetele inauntru, sa nu iasa umplutura, le-am asezat in tava cu hartie de copt, le-am uns cu ulei pe deasupra si le-am dat la cuptorul preincalzit la aprox. 180 de grade.
Dupa aprox. 10 minute le-am scos si le-am pensulat cu un ou batut cu 3 linguri de smantana si 2 linguri de zahar. Le-am reintrodus la cuptor unde le-am lasat pana s-au rumenit frumos.
Reteta Strudel de vara, cu branza dulce si visine a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.
Serviti strudelul cu branza dulce si visine caldut, alaturi de un glob de inghetata de vanilie.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii