Intai ungem cu unt si presaram cu pesmet o tava emailata mai mica. Apoi maruntim cu ustensila de zdrobit cartofii sau cu masina de tocat carne, 500 gr
Intai ungem cu unt si presaram cu pesmet o tava emailata mai mica.
Apoi maruntim cu ustensila de zdrobit cartofii sau cu masina de tocat carne, 500 gr branza de vaci. Adaugam 120 grame faina, 2 galbenusuri, 10 grame zahar brun, un sfert lingurita de sare si amestecam bine. Nu prea mult, caci se inmoaie. Daca branza a fost apoasa si aluatul se lipeste, mai punem putina faina. Daca branza e prea uscata, se inmoaie aluatul cu putina smanatana.
Punem intr-un vas cu pereti subtiri, pe gaz, 4 litri de apa la fiert.
Intindem din aluat o foaie de 1 cm. Apoi taiem fasii de 3-4 cm latime si taiem bucati de marimea degetului mic. Cand apa fierbe in clocot, punem o lingurita de sare si punem taiteii in ea. Cand incep sa se ridice deasupra apei, amestecam cu grija ca nu cumva sa ramana si pe fundul vasului si sa se lipeasca.
Fierbem aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie toti taiteii. Ca sa fim siguri ca s-au inmuiat, taiem in doua si gustam. Daca sunt fierti si in interior, ii scoatem si ii scurgem bine. Lasam sa se raceasca.
In acest timp, 80 grame unt se amesteca spuma cu 10 grame zahar vanilat, un galbenus de ou si coaja de la o lamaie, apoi amestecam bine cu 200 ml smantana si 40 grame stafide bine spalate.
Albusul ramas il batem spuma tare si il incorporam in amestec. In sfarsit, amestecul dulce il amestecam cu taiteii fierti, si totul il asezam in tava emailata, unsa si tapetata cu pesmet.
Asezam in cuptorul preincalzit si coacem 50 minute, pana cand se rumeneste deasupra. Se serveste cald.
Se pastreaza in frigider. A doua zi se taie cuburi si se incalzeste in cuptorul cu mocrounde sau in grill.
Acest fel de taitei se poate si praji in grasime, este la fel de bun ca si fiert, sau facut pane.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete de dulciuri:
Desert cu capsuni
Crema de zahar ars cu mere
Strudel cu visine
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiCrochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...
Crochete din gris cu cascavalBriosele simple cu iaurt sunt un desert delicios pe care il puteti realiza impreuna cu copiii dumneavoastra. Pentru aceasta...
Briose simple cu iaurtAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii