Taitei subtiri

Intai ungem cu unt si presaram cu pesmet o tava emailata mai mica. Apoi maruntim cu ustensila de zdrobit cartofii sau cu masina de tocat carne, 500 gr

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr branza vaci
  • 120 gr faina
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 10 gr zahar brun
  • 100 gr unt
  • 10 gr zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 ml smantana
  • 40 gr stafide
  • pesmet pentru tapetat tava
  • sare

Mod de preparare

Intai ungem cu unt si presaram cu pesmet o tava emailata mai mica.

Apoi maruntim cu ustensila de zdrobit cartofii sau cu masina de tocat carne, 500 gr branza de vaci. Adaugam 120 grame faina, 2 galbenusuri, 10 grame zahar brun, un sfert lingurita de sare si amestecam bine. Nu prea mult, caci se inmoaie. Daca branza a fost apoasa si aluatul se lipeste, mai punem putina faina. Daca branza e prea uscata, se inmoaie aluatul cu putina smanatana.

Punem intr-un vas cu pereti subtiri, pe gaz, 4 litri de apa la fiert.

Intindem din aluat o foaie de 1 cm. Apoi taiem fasii de 3-4 cm latime si taiem bucati de marimea degetului mic. Cand apa fierbe in clocot, punem o lingurita de sare si punem taiteii in ea. Cand incep sa se ridice deasupra apei, amestecam cu grija ca nu cumva sa ramana si pe fundul vasului si sa se lipeasca.

Fierbem aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie toti taiteii. Ca sa fim siguri ca s-au inmuiat, taiem in doua si gustam. Daca sunt fierti si in interior, ii scoatem si ii scurgem bine. Lasam sa se raceasca.

In acest timp, 80 grame unt se amesteca spuma cu 10 grame zahar vanilat, un galbenus de ou si coaja de la o lamaie, apoi amestecam bine cu 200 ml smantana si 40 grame stafide bine spalate.

Albusul ramas il batem spuma tare si il incorporam in amestec. In sfarsit, amestecul dulce il amestecam cu taiteii fierti, si totul il asezam in tava emailata, unsa si tapetata cu pesmet.

Asezam in cuptorul preincalzit si coacem 50 minute, pana cand se rumeneste deasupra. Se serveste cald.

Se pastreaza in frigider. A doua zi se taie cuburi si se incalzeste in cuptorul cu mocrounde sau in grill.

Acest fel de taitei se poate si praji in grasime, este la fel de bun ca si fiert, sau facut pane.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de dulciuri:

Desert cu capsuni

Crema de zahar ars cu mere

Strudel cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Conserva de peste cu legume pentru iarna
1
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
2
Torturi

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Supa crema de sparanghel
3
Supe de legume

Supa crema de sparanghel

Supa crema de sparanghel este o supa delicioasa pentru cei aventurosi.

Supa crema de sparanghel
Gogosari cu conopida si struguri
4
Muraturi combinate

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Salata de dovlecei (de post)
Bucataras.RO

Salata de dovlecei (de post)

Retete de suflet Imi plac tare mult dovleceii, de aceea caut mereu cate o varianta noua sa ii pregatesc. De data aceasta...

Salata de dovlecei (de post)
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc