Trandafiri cu urda si marar

Trandafirii cu urda si marar sunt un desert delicios, care necesita un pic de atentie la fabricare, dar rezultatul cu siguranta ca merita efortul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Trandafiri cu urda si marar

Ingrediente

  • Eu am folosit:
  • - 1 kg faina Baneasa
  • - 4 oua
  • - aprox. 150 ml smantana
  • - 400 ml lapte cald
  • - 3 pachetele de drojdie verde
  • fiecare pachetel avand 25 gr.
  • - zahar
  • dupa gustul fiecaruia - eu am pus cam 150 gr
  • - putina sare
  • - 100-150 ml ulei

Mod de preparare

Aluatul se face normal: am pus faina, ouale, maiaua din drojdia dizolvata cu lapte cald, zaharul, sarea. Am framanta bine cu lapte, iar la sfarsit am adaugat cam 150 ml ulei si am framantat foarte bine. Aluatul nu trebuie sa fie vartos, ci pufos si usor. Se lasa la crescut aproximativ 1 ora.

Umplutura: am folosit aproximativ 1 kg de urda (eu am avut de capra, dar merge orice fel de urda), cam 200 gr de zahar (se poate pune si mai mult) si o mana buna de marar tocat marunt. Atentie: nu se pun oua in aceasta umplutura, trebuie sa ramana alba.

Am impartit aluatul in 34 de bilute, deci mi-au iesit 34 de placintele, pentru ca am facut placintele mici, cu putin aluat si mai multa umplutura.

Nota: Pentru a vedea modalitatea de impaturare a placintelor, puteti urma linkul retetei.

Se dau la cuptor cca 35 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.


Trandafirii cu urda si marar se servesc calzi sau reci, la mic dejun sau gustari.

Reteta de trandafiri cu urda si marar a fost propusa pe forumul Culinar.ro de julix_2007.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata