Din faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la rece. Intre timp se pregat
Din faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la rece. Intre timp se pregateste spanacul. Se spala si se pune la oparit intr-un vas cu apa clocotita. Se rade ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu slanina taiata marunt. Se adauga apoi spanacul bine stors de apa, se sareaza si se pipereaza, dupa care se amesteca pe foc pana cand scade. Se lasa la racit, dupa care se adauga 3 oua batute, zeama de la o lamaie, pesmetul si cascavalul ras. Se intinde foaia de aluat intr-un forma rotunda si se toarna compozitia de spanac. Se presara deasupra cascaval ras si pesmet si se pune in cuptor, la copt.
Se serveste fierbinte.
Alte retete:
Papanasi fierti
Ardei umpluti
Placinta de dovleac
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii