Umplutura de tarta cu spanac

Din faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la rece. Intre timp se pregat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 200 gr unt
  • 200 gr smantana
  • 1
  • 5 kg spanac
  • 125 gr slanina afumata
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 100 gr cascaval ras

Mod de preparare

Din faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la rece. Intre timp se pregateste spanacul. Se spala si se pune la oparit intr-un vas cu apa clocotita. Se rade ceapa marunt si se pune la calit impreuna cu slanina taiata marunt. Se adauga apoi spanacul bine stors de apa, se sareaza si se pipereaza, dupa care se amesteca pe foc pana cand scade. Se lasa la racit, dupa care se adauga 3 oua batute, zeama de la o lamaie, pesmetul si cascavalul ras. Se intinde foaia de aluat intr-un forma rotunda si se toarna compozitia de spanac. Se presara deasupra cascaval ras si pesmet si se pune in cuptor, la copt.


Se serveste fierbinte.

Alte retete:

Papanasi fierti

Ardei umpluti

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori