Aluatul e de paine, sau din care preferati voi(dar cel mai simplu e cel mai potrivit: faina, drojdie, apa, sare). Umplutura: Se caleste in putin ulei
Aluatul e de paine, sau din care preferati voi(dar cel mai simplu e cel mai potrivit: faina, drojdie, apa, sare).
Umplutura: Se caleste in putin ulei ceapa verde(multa) tocata in prealabil, cand e aproape calita se adauga loboda, spanacul si/sau salata verde(tocate in prealabil, apoi amestecate cu sare si dupa ce stau putin cu sarea stoarse bine de tot).Dupa ce s-au calit toate buruienile se adauga o mana generoasa de marar verde, tocat, se mai amesteca putin , se potriveste de sare si se ia de pe foc. cand s-a racorit putin se scot buruienile din cratita si se pun intr-un strecurator sa "elimine" surplusul de lichid.
Observatie: nu este obligatoriu sa se puna toate buruienile de mai sus (dintre toate ceapa verde -cu cozi cu tot!) si mararul sunt obligatorii....si minim una dintre celelalte!
Aluatul se imparte in guguloaie egale care se intind , se umplu cu amestecul de buruieni, apoi se impatura (in 2) si se prajesc in ulei incins. Se pot coace si in cuptor ca ies la fel de bune!
Pofta buna!
Reteta Varzar a fost propusa de pufymic
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaAproape ca este de necrezut cum din cateva ingrediente simple putem sa obtinem preparate delicioase. Gata in mai putin de 30...
Supa Crema de Spanac - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterMorcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul OsterIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii