Arici din aluat de biscuiti

Aricii din aluat de biscuiti sunt niste prajiturele minunate cu cacao pe care le poti pregati impreuna cu copiii. Sunt simplu de preparat si de decorat sugestiv.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Arici din aluat de biscuiti

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 30 de bucati:
  • 100g migdale macinate
  • 100g biscuiti pisati
  • 70g zahar pudra
  • 80g unt
  • 3 linguri pudra de cacao
  • Pentru ornat:
  • 20g margarina
  • 50g ciocolata amaruie
  • 20 migdale decojite si taiate felii
  • 2-3 linguri ciocolata razuita

Mod de preparare

Se amesteca bine migdalele macinate, biscuitii, zaharul, cacao si untul pana se obtine un aluat uniform. Se lasa la rece timp de 40 de minute.

Se formeaza apoi din aluat niste bombite putin tuguiate la un capat. Sa imite forma corpului de arici. Se topeste la baie de aburi margarina impreuna cu ciocolata, se freaca bine si se unge spatele aricilor cu aceasta compozitie.

Deasupra se presara ciocolata rasa (pana nu se intareste galzura) si/sau se infig migdalele in locul acelor de arici :).


Aricii din aluat de biscuiti se lasa la rece dupa care se pot servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci