Caramele cu rom si ciocolata

Caramele cu rom si ciocolata este o reteta de dulciuri delicioasa. Ingredientele pentru reteta sunt: unt, ciocolata, stafide.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata menaj
  • 300 ml lapte
  • 350 g zahar tos
  • 50 g stafide
  • 1/2 sticluta de esenta de rom
  • 50 ml sirop cirese

Mod de preparare

Caramelele cu rom si ciocolata se prepara astfel: luam un castron si punem stafidele, esenta de rom si lasam deoparte timp de o ora. Intr-o cratita punem laptele si zaharul la topit, adaugm siropul de cirese, jumatate din unt si lasam sa clocoteasca; trebuie lasat pe foc pana se ingroasa si capata o culoare maronie. Cand crezi ca e gata pune un strop din caramel pe o farfurie si vezi daca se intareste. Ca sa impiedici zaharisirea sterge periodic pereretii cratitei cu o carpa inmuiata in apa. Scurge stafidele de rom iar cratita pune-o intr-un alt vas umplutr cu apa rece. Adauga stafidele, untul ramas si ciocolata topita. Bate compozitia cu un tel pana devine cremoasa. Punem compozitia de caramel intr-o tava si las-o apoi la rece.


Alte retete cu caramel recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc