Nu stiu alt desert care sa sugereze mai bine toamna ca merele caramelizate. Le gasesti la oktoberfest si la toate targurile, dar cele mai bune sunt cele facute in casa.
Merele in caramel sunt un desert iubit atat de copii cat si de adulti. Sunt foarte usor de preparat, iar in aceasta varianta caramelul are un gust intens.
In primul rand trebuie sa spalati bine bine merele, mai ales daca sunt din comert, s-ar putea sa fie cerate.
Infigeti betigasele in locul coditei si le lasati deoparte pana cand le vine randul.
Pregatiti caramelul, la foc mediu topiti caramelele in frisca lichida amestecand continuu, pana cand obtineti un sos caramel suficient de gros. Luati merele de betigase si le rotiti bine in oala, astfel incat sa aibe caramel pe toata suprafata.
Le puneti apoi pe o hartie pergament si le lasati pana cand caramelul s-a intarit.
Merele in caramel sunt un desert perfect si pentru petreceri.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii