Fondante cu alune si cafea

Fondantele cu alune si cafea sunt unele dintre cele mai bune bomboane pe care le-am mancat sau facut vreodata. Si pentru ca am observat ca se fac usor, acum nu ma mai pot opri!

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
medie
Fondante cu alune si cafea

Ingrediente

  • Pt umplutura avem nevoie de:
  • -1-2 gr. gelatina maruntita
  • -200 gr zahar pudra
  • -2 linguri unt de arahide
  • -1 lingura de miere
  • -1 cubulet de unt
  • Pt. glazura avem nevoie de:
  • -2 gr. gelatina maruntita
  • -1 cubulet de unt
  • -1 esenta de cafea
  • -1 lingura de miere
  • -200 gr. zahar pudra

Mod de preparare

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.

Am hidratat gelatina intr-o lingura de apa si am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am adaugat zaharul pudra, putin cate putin,amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Urmatorul pas a fost sa incorporez si untul de arahide, rezultand o pasta destul de moale. Am dat-o la rece pt cca 2 ore si am constatat ca s-a intarit foarte bine (la rece, compozitia devine tare, dar se inmoaie foarte repede la temperatura camerei--asa ca trebuie lucrat repede). Cu ajutorul unei lingurite mi-am luat cantitatea necesara pt. fiecare bomboana, si am format rapid bilutele cu mainile unse cu unt (in asa fel incat sa le imbrac intr-o pelicula extrem de fina de unt, care la rece se intareste). Bineinteles, urmatoarea operatiune a fost sa le dau la rece, timp in care am preparat glazura.
Am hidratat din nou gelatina intr-o lingura de apa, pe care am topit-o pe foc, impreuna cu mierea, am adaugat untul, esenta de cafea si apoi zaharul, putin cate putin, amestecand continuu. Am scos bomboanele de la rece, le-am scufundat in glazura (cu ajutorul unei lingurite) si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat la rece pana s-au intarit. Apoi le-am asezat in hartiute speciale si au pana in momentul servirii le-am lasat in cutie la rece...s-au pastrat perfect asa.
Enjoy!


Fondantele cu alune si cafea se servesc reci, la mese festive sau alaturid e cei dragi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise