Jeleu din doua culori

Pentru jeleul din doua culori se pune pe foc laptele, zaharul, gelatina muiata cu putina apa fierbinte si vanilie. Se tine pana cand se infierbanta si zaharul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 120 g zahar
  • 8 foi gelatina
  • 1 lingura cacao.

Mod de preparare

Pentru jeleul din doua culori se pune pe foc laptele, zaharul, gelatina muiata cu putina apa fierbinte si vanilie. Se tine pana cand se infierbanta si zaharul se moaie bine. Cand zaharul s-a topit se vantura compozitia putin ca sa se mai racoreasca, apoi se desparte exact in doua. Jumatate din compozitie se toarna in forma de tabla si se pune la gheata ca sa se prinda. Cealalta jumatate se tine pe marginea masinii, adaugand in ea, dupa dorinta, o lingura de caao dizolvata in apa cu putin zahar sau cateva picaturi de carmin care sa o coloreze in rosu. Cand compozitia din forma a inceput sa se prinda, se toarna deasupra cealalta jumatate, bine racorita. Se da din nou la gheata, si se lasa pana se intareste complet. Cand se rastoarna, se introduce o clipa forma in apa fierbinte.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc