Pentru prima etapa a a cestei retete se pregatesc 'Limbi de pisica'. 95g zahar se amesteca cu 120 ml frisca lichida pina se topeste zaharul, apoi se
Pentru prima etapa a a cestei retete se pregatesc 'Limbi de pisica'. 95g zahar se amesteca cu 120 ml frisca lichida pina se topeste zaharul, apoi se amesteca cu faina pana se omogenizeaza. Intre timp se bat 3 albusuri cu 25g zahar pana se topeste, iar apoi se amesteca cu compozitia de mai sus.
Se toarna pe hirtie de copt ca niste nasturi cu diametru cam 2 cm si se coace la 200 grade.
Crema ganaj se obtine din frisca si ciocolata amestecate. Amestecul se pune pe foc si se incalzeste pana aproape de fierbere. Dupa aceasta etapa se lasa la racit. Cand s-a racit se mixeaza pana se deschide la culoare si isi mareste volumul. In aceasta etapa se adauga romul. Nastureii se intorc si se toarna crema inalta cam de 4-5 cm (se taie cu cutitul sa se desprinda), dupa care se pune alt nasturel deasupa. Se lasa la frigider sa se raceasca bine.
Se serveste dupa ce s-a racit si intarit ciocolata. Poate fi servit la cafea.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii