Minge din fructe

Cu o zi inainte decojim migdalele, apoi le dam prin masina de tocat nuci. Spalam foarte bine coaja unei portocale mai mici, apoi o razuim, ii stoarcem

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g migdale sau nuci
  • 1 portocala mai mica
  • 2 banane coapte mai mici
  • 80 g miere zaharisita
  • 1 lingura de cacao

Mod de preparare

Cu o zi inainte decojim migdalele, apoi le dam prin masina de tocat nuci. Spalam foarte bine coaja unei portocale mai mici, apoi o razuim, ii stoarcem miezul si ii punem sucul deoparte. Apoi strivim cu furculita 2 banane coapte si adaugam coaja si zeama de portocala, 200 g migdale macinate si 80 g miere zaharisita. Compozitia tare se prelucreaza bine, se pune in frigider, dupa care se fac mingiute de marimea unei nuci. Apoi dam mingiutele prin praful de migdale ramase, amestecat cu o lingura de cacao. Lasam cateva ore la rece. Se pot folosi si nuci in loc de migdale.

Din cantitatile de mai sus rezulta aprox. 30 mingiute bogate in enzime si vitamine. Se mai pot face mingiute din diferite combinatii.
Alte retete fructe recomandate

Tarta cu visine

Spuma de capsuni

Pandispan cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori