Oua de ciocolata

Se pune smantana si mierea intr-o cratita, la foc potrivit. Adaugati untulo si rupta in bucati. Fierbeti ingredientele pana cand amestecul se ingroas

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Oua de ciocolata

Ingrediente

  • 40g miere
  • 250g smantana
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar praf
  • 20 g unt
  • faina
  • miez de nuca de cocos
  • 300 g ciocolata

Mod de preparare

Se pune smantana si mierea intr-o cratita, la foc potrivit. Adaugati untul si ciocolata  rupta in bucati. Fierbeti ingredientele pana cand amestecul se ingroasa. Amestecati tot timpul pentru a nu se prinde de vas. Puneti o folie pe o tava si turnati pasta obtinuta pe folie, in strat gros de 3 - 4cm. Lasati sa se raceasca putin. Cand s-a racit suficient, taiati foaia in patrate, luati fiecare patrat si modelati-l, cu mainile usor umezite sau infainate, pentru a-i da forma de ou. Treceti ouale astfel obtinute prin zahar praf sau prin miez de nuca de cocos si puneti-le la intarit pe o tava. Se pot orna si cu bombonele colorate.


Alte retete recomandate: Ciocolata de casa Budinca din ciocolata Fursecuri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci