Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Un desert care aduce a copilarie. Un desert cu aroma de rom ,usor de facut dar si mai usor de mancat . Cand eram mica si vecina care avea grija de casa era inca in viata ne pregatea bilute din biscuiti ,iar in mijlocul lor punea putina nuca macinata , sau taiata. Aceste ,,bombe,, ,cum le spuneam eu erau date prin nuca macinata . Imi placeau la nebunie. Imi amintesc cu placere si drag de vremea cand mergeam acasa si dupa ce intram in curte venea vecina pe usa din curte (intre curtii exista si acum aceasta usa ) cu o farfurie cu bombe . Era o desfatare  . Acum eu va aduc o reteta de salam de biscuiti (care se poate transforma in bombe) dar cu o umplutura de nuca de cocos .

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Ingrediente

  • -450gr biscuiti Petit beure
  • -4 linguri de zahar
  • -2 linguri cacao
  • -250 ml lapte
  • -100 gr unt
  • -1 lingurita esenta rom
  • Pentru umplutura:
  • -100 gr unt
  • -4 linguri zahar pudra de preferinta
  • -50 ml lapte
  • -100 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Maruntim biscuitii in robot sau cu un sucitor . Intr-o cratita punem laptele, zaharul si esenta de rom pe foc mic si amestecam in el pana se omogenzeaza si se topeste zaharul. Cand zaharul este topit luam de pe foc si adaugam untul . Amestecam pana cand se topeste . Acest sirop il turnam peste biscuitii dar nu pe tot o data . Amestecam cu o lingura de lemn sau o paleta si punem cate un pic de sirop pana cand obtinem o compozitie umeda ,usor lipicioasa . Eu nu am pus tot siropul. Cantitatea de sirop ceruta de biscuiti este in functie de calitatea lor si de umiditatea lor. Pregatim o fasie lunga de folie de aluminiu sau folie alimentara si intindem pe ea compozitia de biscuiti. O intindem cu mainile pana cand avem o foaie potrivita ca si grosime . Lasam deoparte pana facem umplutura. Untul la temperatura camerei il mixam usor cu zaharul pudra si cu laptele . Adaugam nuca de cocos si eventualele arome , daca doriti. Intindem aceasta compozitie peste biscuiti rulam cu ajutorul foliei. Invelim bine in folie de prospetime si dam la frigider pentru cateva ore. Se portioneaza si se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Reteta de felii de vitel cu ciuperci si cascaval
Bucataras.RO

Reteta de felii de vitel cu ciuperci si cascaval

Reteta de felii de vitel cu ciuperci si cascaval este foarte gustoasa si spornica. Ca si ingrediente principale, avem nevoie...

Reteta de felii de vitel cu ciuperci si cascaval
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos