Trufele cu ciocolata alba si ceai verde sunt foarte usor de preparat si au o textura extraordinar de cremoasa, ti se topesc in gura.
Trufele cu ciocolata alba si ceai verde au devenit preferatele mele. In general nu prea folosesc ciocolata alba din cauza ca e prea dulce, dar in combinatie cu amareala ceaiului verde, gusturile se completeaza perfect.
Astepctul vizual este unul incantator, mai ales ca nu folosim deloc colorant alimentar sintetic.
Taie ciocolata alba in bucati mai mici si pune-o deoparte intr-un bol. Intr-un alt bol amesteca laptele si 1 lingurita de matcha pana cand se omogenizeaza/
Intr-o oala, la foc mic, adu frisca lichida la punctul de fierbere si las-o asa pentru 30 de secunde. Adauga pasta de matcha cu lapte si amesteca bine. Toarna amestecul fierbinte peste bucatile de ciocolata alba si amesteca pana cand ciocolata s-a topit iar amestecul este omogenizat perfect. Lasa-l deoparte sa se raceasca, dupa care "uita-l" in frigider pana cand se intareste - ar putea dura ceva.
Amesteca bine zaharul pudra cu cealalta lingurita de matcha. Dupa ce s-a intarit amestecul (ganache) formeaza trufe sub ce forma doresti (betigase, degetele sau rotunde) si tavaleste-le bine prin amestecul de zahar si ceai verde.
Trufele cu ciocolata alba si ceai verde se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Poti sa le si dai forma si sa le tavalesti prin zaharul colorat chiar inainte de servire.
Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniDovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...
Tocana de legume cu dovleceiPrima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...
Prajitura cu visineUn ghiveci din legume si orez foarte delicios
Ghiveci din legume si orezO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cirese
Comentarii
Adaugă comentariu