Trufe cu ciocolata alba si ceai verde

Trufele cu ciocolata alba si ceai verde sunt foarte usor de preparat si au o textura extraordinar de cremoasa, ti se topesc in gura.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Trufe cu ciocolata alba si ceai verde

Ingrediente

  • Pentru 20 de trufe:
  • 200g ciocolata alba
  • taiata bucatele
  • 1 lingurita matcha (pudra de ceai verde)
  • 1 lingurita de lapte
  • 85g frisca lichida
  • 45g unt nesarat
  • 2 linguri matcha+2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Trufele cu ciocolata alba si ceai verde au devenit preferatele mele. In general nu prea folosesc ciocolata alba din cauza ca e prea dulce, dar in combinatie cu amareala ceaiului verde, gusturile se completeaza perfect.

Astepctul vizual este unul incantator, mai ales ca nu folosim deloc colorant alimentar sintetic.

Taie ciocolata alba in bucati mai mici si pune-o deoparte intr-un bol. Intr-un alt bol amesteca laptele si 1 lingurita de matcha pana cand se omogenizeaza/

Intr-o oala, la foc mic, adu frisca lichida la punctul de fierbere si las-o asa pentru 30 de secunde. Adauga pasta de matcha cu lapte si amesteca bine. Toarna amestecul fierbinte peste bucatile de ciocolata alba si amesteca pana cand ciocolata s-a topit iar amestecul este omogenizat perfect. Lasa-l deoparte sa se raceasca, dupa care "uita-l" in frigider pana cand se intareste - ar putea dura ceva.

Amesteca bine zaharul pudra cu cealalta lingurita de matcha. Dupa ce s-a intarit amestecul (ganache) formeaza trufe sub ce forma doresti (betigase, degetele sau rotunde) si tavaleste-le bine prin amestecul de zahar si ceai verde.

 

 


Trufele cu ciocolata alba si ceai verde se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Poti sa le si dai forma si sa le tavalesti prin zaharul colorat chiar inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Tavalita glazurata de post
2
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia