Trufe cu ciocolata alba si ceai verde

Trufele cu ciocolata alba si ceai verde sunt foarte usor de preparat si au o textura extraordinar de cremoasa, ti se topesc in gura.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Trufe cu ciocolata alba si ceai verde

Ingrediente

  • Pentru 20 de trufe:
  • 200g ciocolata alba
  • taiata bucatele
  • 1 lingurita matcha (pudra de ceai verde)
  • 1 lingurita de lapte
  • 85g frisca lichida
  • 45g unt nesarat
  • 2 linguri matcha+2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Trufele cu ciocolata alba si ceai verde au devenit preferatele mele. In general nu prea folosesc ciocolata alba din cauza ca e prea dulce, dar in combinatie cu amareala ceaiului verde, gusturile se completeaza perfect.

Astepctul vizual este unul incantator, mai ales ca nu folosim deloc colorant alimentar sintetic.

Taie ciocolata alba in bucati mai mici si pune-o deoparte intr-un bol. Intr-un alt bol amesteca laptele si 1 lingurita de matcha pana cand se omogenizeaza/

Intr-o oala, la foc mic, adu frisca lichida la punctul de fierbere si las-o asa pentru 30 de secunde. Adauga pasta de matcha cu lapte si amesteca bine. Toarna amestecul fierbinte peste bucatile de ciocolata alba si amesteca pana cand ciocolata s-a topit iar amestecul este omogenizat perfect. Lasa-l deoparte sa se raceasca, dupa care "uita-l" in frigider pana cand se intareste - ar putea dura ceva.

Amesteca bine zaharul pudra cu cealalta lingurita de matcha. Dupa ce s-a intarit amestecul (ganache) formeaza trufe sub ce forma doresti (betigase, degetele sau rotunde) si tavaleste-le bine prin amestecul de zahar si ceai verde.

 

 


Trufele cu ciocolata alba si ceai verde se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Poti sa le si dai forma si sa le tavalesti prin zaharul colorat chiar inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide