Intr-o cratita se amesteca apa, laptele de soia, mierea si sarea si se pune pe foc. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga Cous-Cous-ul amestecat cu
Intr-o cratita se amesteca apa, laptele de soia, mierea si sarea si se pune pe foc. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga Cous-Cous-ul amestecat cu cacao. Cand incepe sa clocoteasca se face focul mic si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute (tot lichidul se va absorbi). Se ia de pe foc, se adauga praful de migdale, se amesteca.Se intinde compozitia intr-o tavita, se acopera cu un prosop umed si se lasa sa se raceasca.
Se imparte compozitia in trei:
- in prima se adauga esenta de vanilie si se "framanta" putin; cu mana umezita se fac bile. Se ung palmele apoi cu gem, se rostogoleste fiecare bila intre palme pana se imbraca in gem; se dau prin fulgi de cocos.
- in a doua se adauga esenta de rom. Se fac bile la fel ca si precedentele doar ca la final se dau prin cacao.
- in a treia se adauga esenta de migdale. Se fac bile la fel ca si primele doar ca la final se dau prin amestecul de "nuci".
Din aceasta compozitie rezulta 30 de trufe
Reteta Trufe cu Cous-Cous a fost propusa de CristinaK
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaImi plac hribii sa-i culeg, imi plac hribii sa-i gatesc si imi plac hribii sa-i mananc. Reteta de fata este de post
Tocana de hribiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii