Budinca cu paste si branza de vaci

Budinca cu paste si branza de vaci este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta cu paste aveti nevoie de branza, paste fainoase, stafide, zahar, lapte si oua.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Budinca cu paste si branza de vaci

Ingrediente

  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 4 oua
  • 1 pachet de paste fainoase (melcisori sau chiar spaghete)
  • stafide
  • zahar dupa gust (minim. 5 linguri)
  • un vf. de cutit de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilinat
  • Pentru sos:
  • un galbenus de ou
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 zahar vanilinat
  • Pentru uns tava:
  • 50 g unt sau margarina
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare

Budinca cu paste si branza de vaci este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta cu paste se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachete, apoi se scurge apa si se clatesc. Intre timp se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si branza dulce si se omogenizeaza. Se adauga stafidele si coaja de lamaie si totul se amesteca cu pastele scurse de apa. Intr-o forma unsa cu unt sau margarina si tapetata cu pesmet se aseaza toata compozitia. Se face un sos dintr-un galbenus de ou, faina, zahar vanilinat si lapte si se toarna peste compozitia din tava.Se introduce in cuptorul incins cca. 15 -20 minute.


Budinca cu paste si branza de vaci se poate servi si rece si calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci