Budinca de taitei cu branza dulce

Budinca de taitei cu branza dulce este un desert delicios. Pentru a pregati aceasta budinca trebuie mai intai se fierbeti pastele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Budinca de taitei cu branza dulce

Ingrediente

  • 150g branza dulce de vaci
  • 300g iaurt
  • 3 oua
  • 50g telemea de vaca
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • esenta vanilie
  • 75g zahar
  • 150g taitei cu ou (egg noodles) sau alte paste la alegere
  • unt pentru uns vasul yena

Mod de preparare

Budinca de taitei cu branza dulce este un desert delicios. Mai intai ne ocupam de taitei sau de paste. Pentru un plus de gust eu am fiert taiteii in lapte cu o lingura de zahar si esenta de vanilie, dar dupa preferinta se pot fierbe si clasic in apa conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-un vas amestecam ouale cu zaharul pana la omogenizare

Se adauga celelalte ingrediente: iaurtul, branza dulce, esenta vanilie, coaja rasa de lamaie si omogenizam

Adaugam taitetii scursi si amestecam

Ungem cu unt un vas yena, punem compozitia si apoi introducem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45min-1h in functie de cuptor pana cand se rumeneste frumos pe margini


Budinca de taitei cu branza dulce se serveste calda sau rece ca desert dupa masa de pranz sau ca gustare intre mese. Dupa preferinta se pot adauga stafide in compozitie. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-Bebe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc